Κυριακή, Ιουνίου 19, 2005

Τα πάντα για τους μύθους της Ελλάδας




Έλεος!

Φτάνει πια με την μυθολογία των σύγχρονων ελληνών.

Οι δημοσιογράφοι που καμία σχέση δεν έχουν με την αγωνία και την πάλη κάποιων καλλιτεχνών τους εμπορεύονται αδίστακτα στα άρθρα τους και στις εκπομπές τους.Κυρίες πανεπιστημιακών προδιαγραφών,κύριοι με περγαμηνές και περγαμόντα μας βυθίζουν με το ζόρι στην Νέα Ελληνική Μυθολογία!

Κατηγορούν τον Χριστόδουλο ενώ οι ίδιοι κάνουν ακριβώς το ίδιο.Καπηλεύονται μια κληρονομιά που ούτε δική τους είναι ούτε να την βιώσουν μπορούν.Την λαδώνουν με την λιγδιασμένη εξουσία τους.

Την μυθολογία κύριοι και κυρίες την φτιάχνει ο λαός και όχι εσείς.Και ο λαός δεν βιάζεται να την παράγει γιατί δεν περιμένει να την εξαργυρώσει.

Θέατρο,ποίηση,λογοτεχνία,ζωγραφική- κατακαϋμένες τέχνες που όποιος σας πλησιάζει πρέπει να είναι φανατικός οπαδός και όχι εξερευνητής.Να έχει αίμα αριστοκρατικό και πλάτες είτε καλλίγραμες είτε γερά μπαζωμένες.

Στο πνεύμα των ημερών σχετικά με τα μπλόγκ μπορώ να προσθέσω μόνο το εξής:

Σε ένα κόσμο αγκαλιασμένο με την τεχνολογία,χαίρομαι που οι απολαβές δεν είναι μόνο η βλαμένη τηλεόραση και τα παιχνιδοκινητά.Χαίρομαι που ανοίγεται ένα παράθυρο και για εμένα για να μιλήσω,να κρίνω και να εκραγώ. Μ'αρέσει να γνωρίζω έτσι νέο κόσμο και δεν με πειράζει καθόλου η ανωνυμία ούτε η επωνυμία κανενός.

Όσο για τους νεοελληνικούς μύθους-είναι ένας λόγος που οι εφημερίδες,τα περιοδικά και η τηλεόραση μου προκαλεί ανακατωσούρα.Όχι δεν θα φάω αυτό που με το ζόρι θέλουν να χωνέψω.

Θήραμα δεν είμαι κανενός.

1 Comments:

Blogger Αστραδενή said...

Νομίζω είναι φυσικό εσύ να κάνεις τέτοιες σκέψεις...Χαίρομαι που χαίρεσαι και σου εύχομαι καλή εβδομάδα!

8:08 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home