Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2005

Γεγονότα Νοεμβρίου 9



Να κάτι που πρόσεξα στην φύση των ανθρώπων.Όσο πιο κακομοίρικα μιλούν όσο πιο καυμενούληδες ακούγονται τόσο κακοί κι ανάποδοι είναι.Αν πουν -ο κόσμος είναι κακός κλπ κλπ εννοούν πρώτα απ'όλα τον εαυτό τους.Αν μάλιστα αρχίζουν να απαριθμούν τα βάσανά τους τότε πρόκειται για πραγματικά μετανόητους τσιγκούνηδες,στριμένους και εγωίσταρες.

Η εικόνα του ανθρώπου είναι πάντα μαγική-άλλο βλέπεις κι άλλο είναι.

10 Comments:

Blogger Παναγιώτης Βρυώνης said...

Εμπνευσμένο.

5:50 μ.μ.  
Blogger araxtos said...

Ναι, έτσι είναι.
Γαμώ την ατυχία μου

6:33 μ.μ.  
Blogger kukuzelis said...

Πόσο δίκιο έχεις. Άλλο βλέπεις κι άλλο είναι ο άνθρωπος. Κοιτάζοντας μάλιστα κι εδώ, στη δεξιά στήλη, κάτω από τον τίτλο "τα blogs που διαβάζω", βλέπει κανείς έναν Αρτέμη και βρίσκει, νομίζω, μιαν Άρτεμη.

9:46 μ.μ.  
Blogger kukuzelis said...

Η ειρωνεία είναι ότι την ανάγκη μου την έχουν κυρίως οι κακοί, οι στριμμένοι κι οι εγωίσταροι. Αλλά με τσαντίζουν τόσο, που θέλω να βρεθώ χιλιόμετρα μακριά τους. Να το διατυπώσω κι αλλιώς: χρειάζομαι την βοήθεια των άλλων όταν ο ίδιος είμαι, έστω για λίγο, κακός, στριμμένος ή εγωίσταρος. Τότε είναι που όλοι με εγκαταλείπουν διαπιστώνοντας δικαίως: βρε το μαλάκα. Κι εγώ μαγική εικόνα είμαι βρε παιδιά. Μάλλον όμως κομίζω γλαύκα εις Αθήνας όταν τα λέω σε σένα. Τα ξέρεις...

8:43 π.μ.  
Blogger AEon FluX said...

Η εικόνα του ανθρώπου είναι αλλαγή gestalt. Ενυπάρχουν τα πάθη και οι αδυναμίες και το καλό καγαθό, το διονυσιακό και το απολλώνιο, η πεπτωκυϊα φύση και ο πνευματικός αγώνας. Διαλέγεις και παίρνεις κάθε φορά, κι αν επιμείνεις να δεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο χάνεις το όλο.

Το πρόβλημα ανακύπτει όταν εξετάζεις συστήματα ανατροφής κι εκπαίδευσης που από τη φύση τους εξυπηρετούν ευρύτερα οικονομικά συμφέροντα. Πχ πάρε για παράδειγμα ανθρώπους από τη γείτονα, γλυκύτατοι όσοι συνάντησα, με ευαισθησίες και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Αν όμως σταθείς να τους ρωτήσεις για τις 3 γενοκτονίες που διέπραξαν μέσα σ'έναν αιώνα, θα γίνουν τούρκοι (pan intended). Κι αυτό γιατί έχει καταγραφεί πλέον σαν τμήμα της προσωπικότητας τους η θεώρηση της Ιστορίας από το τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα, που προς υπεράσπιση των ίδιων, εθελοτυφλεί, τους πρόσφυγες τους ονομάζει μετανάστες, αρνείται την ύπαρξη αρμενικής εθνότητας κλπ.
Κάθε εκπαιδευτικό σύστημα που δομήθηκε βάσει συμφερόντων που καταστρατηγούν τις βασικές ελευθερίες άλλων λαών έχει τέτοια μειονεκτήματα. Κανείς δεν γλυτώνει.

Ούτε ακόμη εμείς που χτίζαμε παρθενώνες όταν άλλοι κρεμιόντουσαν από δένδρα, όπως είχε πει κι ο αλήστου μνήμης, πως-τον-είπαμε.

Νομίζω μόνο όταν μια χώρα έρθει αντιμέτωπη με εθνική καταστροφή ανασκουμπώνεται λιγάκι.

Κι αυτό βγαίνει στους απογόνους της.

7:47 μ.μ.  
Blogger Παπαρούνα said...

πόσο δίκιο έχεις...

10:57 μ.μ.  
Blogger Unknown said...

συμβαίνει τις περισσότερες φορές... γι'αυτό έχω ως ρητό ότι οι πράξεις μόνο λένε την αλήθεια, όχι τα λόγια... όχι τα χαμόγελα... και τα γλυκά προσωπάκια... ;)

9:24 μ.μ.  
Blogger discolata said...

η γιαγιά μου η έρμη το έλεγε λίγο διαφορετικά, πάντα ωστόσο κρατώντας το ίδιο νόημα..
"αν δεις χοντρό άνθρωπο να γκρινιάζει, τρέχα όσο μπορείς πιο μακριά".

φιλί

4:10 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

Εχεις δικιο για αυτο αποφασισα να μη ξαναφυγει αρνητικη λεξη απο τα χειλι μου αν ειναι δυνατον. Και να μην γκρινιαζω. Δεν ξερω αν η γκρινια προερχεται απο στριμενους κτλ, ή αν αλλαζει τον ανθρωπο και τον κανει στριμενο, αλλα το ψαχνω ακομα, που θα μου παει, θα το βρώ...
Να εισαι καλα.

9:00 μ.μ.  
Blogger Αστραδενή said...

τί πλυτέλεια να παίρνεις μηνύματα τέτοια...και να μην έχεις την πολυτέλεια να τα διαβάζεις έγκαιρα...Αχ βαχ

μείνετε μαζί μου

θα σας χτίσω γεφύρια

θα σας χτίσω σχολεία

θα σας διορίσω στην βασιλεία των ουρανών ως αιώνιους συνταξιούχους

θα σας μοιράσω τα σύννεφά μου όλα

και όλα τα σπίτια μου στην γνωστή Ατλαντίδα

δεν χάθηκε -εμείς χαθήκαμε

Ναι,λέω και άνοστα αστεία...

2:22 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home