Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2005

Νά'χεις τύχη - Νά'χεις τύχη


Μυστηριώδης είναι η φύση της τύχης.
Είναι γνωστό πάντως πως όσοι την κυνηγούν δεν την πιάνουν ποτέ.

Για να είμαστε συγκεκριμένοι, η Τύχη έχει μάλλον μακριά μαλλιά και από αυτά πρέπει να την αρπάξουμε για να την κρατήσουμε.Υποθέτω λοιπόν πως μάλλον τρέχει ή πετάει γύρω μας και την κατάλληλη στιγμή πρέπει να την γραπώσουμε-φυσικά μέχρι να το κάνουμε το πολύ να πιάσουμε τα μαλλάκια της.

Υπάρχει η καλή και η κακή τύχη.Αν θες να αποφύγεις την κακή τύχη πρέπει τουλάχιστον να μην παίζεις με την δική σου προσωπικότητα.Μπορούμε δηλαδή αν έρθουν όλα ανάποδα να είμαστε ευτυχείς σαν τον Σωκράτη πριν πιεί το κώνειο αν και μόνο αν έχουμε μια ανάλογη προσωπικότητα.Ακέραιη -ώριμη- φιλοσοφημένη.

Την καλή τύχη λένε κάποιοι πως την φτιάχνεις μόνος σου.Για να τα καταφέρεις πρέπει να είσαι μεγάλος μάστορας ή μεγάλος καλλιτέχνης.Ο μάστορας θα φτιάξει κάτι καλό χρήσιμο και όμορφο.Ο καλλιτέχνης πλάθοντας την τύχη του μπορεί να φτιάξει κάτι τραγικό, ωραίο, συναρπαστικό και έντονο.

Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο του μάστορα δεν πρόκειται να απλώσουν τα χεράκια τους και να αρπάξουν καμία περίεργη ιπτάμενη τύχη.Τα χέρια τους είναι απασχολημένα με σοβαρές και δύσκολες δουλειές.Εφικτές πάντως.

Όσοι πάλι θέλουν να ακολουθήσαν τον δρόμο των καλλιτεχνών καλά θα κάνουν να μην απλώνουν διαρκώς τα χέρια τους γιατί η τύχη δεν πετάει κάθε μέρα από μπροστά τους.
Και από τα μαλλιά ας πιάσουν μόνο εκείνη κι όχι περαστικές αγάπες, περαστικούς πελάτες και περαστικούς διαβάτες.

Σας μπέρδεψα;

Μα, είναι πολύ απλό αυτό που λέω....